Sauna

Vanhanajan
Rantasauna

Aito vanhanajan hirsisauna vuodelta 1931. Puulämmitteisessä saunassa on mahtavat löylyt. Rauhallinen järvimaisema takaa nautinnoliset jäähyt. Sauna on lämmennyt tilauksesta vuodesta 2015.

Vanhanajan Rantasauna

Idyllinen rantasauna rakennettiin vuonna 1931 tilalla olleista hirsistä, aivan rantaviivan tuntumaan. Puulämmitteinen sauna on pysynyt aika lailla samana vaikka varustelua on päivitetty vuosien varrella. Tilavassa saunassa on ihanan pehmeä lämpö ja happea riittää vaikka lämpötila nouseekin haluttaessa 110 asteeseen. Miedoista löylyistä voi nauttia alemmissa lämpötiloissa. Yli 80 asteessa iso kauhallinen kuuma vettä tuo tullessaan mahtavat löylyt joita ei joka saunassa voi kokea.

Saunan kuistilta näkymä laiturille ja järvelle.

Saunasta suoraan järveen

Saunan pesuvesi lämmitetään isossa padassa ja peseytyminen tapahtuu vielä tänäkin päivänä sekoittamalla kuumaa ja kylmää vettä vadeissa. Vettä on aina kannettu järvestä mutta nykyään sitä tulee kesäisin myös kaivosta. Suihkua saunaan ei ole asennettu sillä vatipesussa on oma viehätyksensä. Saunassa pään yli kaadettu vadillinen viileää vettä on perinne josta ei hevillä luovuta. Järveen pääsee suoraan saunasta, ja maisemia auringonlaskuineen voi ihailla jäähyllä, saunanjälkeisestä tunteesta nauttien.

Näkymä laiturilta saunalle kesäisenä päivänä.

Sauna lämpenee tilauksesta

Saapuessasi sauna on lämmin ja vedet pesuvalmiina. Ylälauteille mahtuu noin 7 saunojaa kerralla, ja isompi ryhmä voi nauttia löylyistä vuorotellen. Saunalla on pukuhuone, kuisti ja lisää paikkoja yhdessäoloon löytyy ulkoa. Voit tuoda omat eväät ja käyttää paikan päällä olevaa hiiligrilliä ja astioita. Tarjolla on raikasta juomavettä.

Vanhanajan Rantasaunan lauteet ja koivunoksia maitotonkassa.
Rantasaunan kesäkäytössä oleva vierasmökki.

Kesäisin iltasaunan jälkeen paikan päällä on myös mahdollista yöpyä vierasmökissä ja saunalla (3+1 henkeä). Ranta-alue jää silloin käyttöön aina seuraavaan aamuun.

Rantasaunalla hemmotteluhoitoja luonnontuotteilla.

Saunalla on valikoima korkealaatusia luonnon pesuaineita vapaasti käytössä. Sinulla on myös mahdollisuus tilata hoitotuotteita saunalle ja esim. erilaisia itselle tehtäviä hemmottelu- ja syvähoitoja. Tiedustele lisää hoitopakkauksista varauksen yhteydessä.

Artturin mökki Petäjärven rannalla, Kylmälä Kirkkonummi.

Artturin Mökki (5 henkeä) kannattaa varata kesällä hyvissä ajoin. Sauna lämpenee mökivieraille alennettuun hintaan.

Saunan rantakalliot ja laituri keskikesän ilta-auringossa.

Vanhanajan Rantasauna on lämmennyt tilauksesta vuodesta 2015 lähtien !

Talvisauna lumen peitossa.

Talvisaunan lämmittäminen on haasteellisempaa ja voi kestää toista päivää pakkasista riippuen.

Talvisaunan pulahdusavanto.

Joulusauna on erityisen tunnelmallinen koristeineen ja tuoksuineen.

Joulusaunan tunnelmaa, sinihuurteinen ikkuna ja kuivia saunavihtoja.

Teemme pulahdusavannon josta myös vedet kannetaan valmiiksi.

Hinnat

K e s ä : alkaen 125€ sisältää 5 henkeä, +25€ / lisähenkilö, kesto 3 tuntia. Lisätunti 35€.
T a l v i : alkaen 175€, sisältää 5 henkeä, +25€ / lisähenkilö, kesto 2 tuntia. Lisätunti 50€.
Luonnon pesuaineet ja juomavesi sisältyy hintaan.
Pyydä tarjousta, hinta vaihtelee sesongin ja sääolosuhteiden mukaan.

Lisäpalvelut

Pyyhe + laudeliina 5€/hlö.
Hoitopakkaukset alkaen 20€/hlö.
Grillihiilet 7€ pussi.
Tuore vihta kesäisin 10€.
Pitopalvelu ryhmille.

Hinta esimerkki

Kesällä 5 hengen porukan saunavaraus 3h =125€, + jokaiselle pyyhkeet ja hoidot alkaen 250€.

Naulakko ja penkki saunan kuistilla.
Kultainen auringonlasku saunalla, näkymä kuistilta laiturille.

Vieraskirjasta poimittua

Kesäkuu

Lähiseutumatkailua parhaimmillaan! Ihastuttavaa, sykädyttävää, tuoksuvaa, sateen ropinaa, koivun tuoksua, auringon välkettä vedessä. Ihana elämys, kiitos!

Kesäkuu

Morsiussauna oli vailla vertaa! Tätä iltaa ei kukaan meistä tule unohtamaan. Kasvohoidot ja lempeä kesäilta kruunasivat kaiken.

Kesäkuu

Samettinen ilta, pehmeät löylyt, uimavesi kuin linnun maitoa, hyvät unet aitassa. Ei voi olla parempaa, kiitos!

Heinäkuu

Uskomaton, ihana idylli! Odotettiin hyvää mutta saatinkin täydellinen saunakokemus. Pehmeät löylyt ja hyvä uimapaikka. Tätä paikkaa pidetään rakkaudella, ja sen kyllä huomaa.

Heinäkuu

Kiitos jälleen kerran! Lempeät löylyt, virkistävä pulahdus järveen, raikastava sade! Nähdään taas.

Elokuu

Makoisat löylyt, tervan tuoksut ja savusaunan tunnelma. Tekee hyvää pysähtyä ja katsella saunan ikkunasta auringon välkettä laineilla. Kiitos!

Lokakuu

Ihana paikka ja tunnelma. Kaikin puolin ihan täydellinen kokemus, ja ystävällinen vastaanotto. Kiitos!

Joulukuu

Upea päivä saunoa ja rentoutua! Lempeät löylyt ja mainio miljöö. Jäiden paukuntaa kuunnellessa ja jalkakylvyn jälkeen rentoutuneena. Hieno kokemus!

Maaliskuu

Kiitos lempeistä löylyistä ja virkistävästä avannosta!

Maaliskuu

Ihana ja rentouttava lauantai-ilta lempeissä löylyissä rantasaunassa. Grillailun lomassa saimme seurata joutsenia ja saukkokin kävi moikkaamassa.

Lisätietoa maksusta ja peruutuksesta

Saunan ja hoitopakkausten varausten vahvistamiseksi pyydämme maksua etukäteen pankkisiirrolla. Vakuusmaksu laskulla alkaen 125€ ja talvisauna alkaen 175€. Varauksen voi perua kun varauspäivään on aikaa vähintään 4 viikkoa, tällöin veloitetaan 20€ peruutusmaksu. Kun varauspäivään on alle 4 viikkoa: Palautetaan 50% saunan varaushinnasta ja 100% hoitopakkauksista. Kun varauspäivään on alle 2 viikkoa: ei saunan varaushintaa ei enää palauteta, hoitopakkauksista palautetaan 50%. Jos varausta ei peruta ollenkaan, jätetään saapumatta, tai jos perutaan vasta samana päivänä jolle saunavaraus on tehty niin se ei enää oikeuta minkäänlaiseen maksun palautukseen. Palveluntarjoajan tekemät peruutukset oikeuttavat maksun täysimääräiseen palautukseen.

Huomaa että suomen sääolosuhteet...

...ja luonto voi joskus rajoittaa rannan käyttöä: esim ukkoskuurot tai levän muodustuminen jos järvivesi lämpenee liikaa kesähelteellä. Talvella runsas lumisade voi vaikeuttaa paikalle pääsyä ja viivästyttää saunan varauksen alkamisajankohtaa. Eteläsuomessa talvella voi olla kausia jolloin lunta on hyvin vähän tai ei ollenkaan. Huomaa myös että rantaan vie polku rinnettä alas, joka ei sovellu liikuntarajoitteisille tai huonkuntoisille. Koska kuumia lämpötiloja ei suositella henkilöille jotka kärsivät tietyistä sairauksista tai fyysisestä tilasta, kehotamme varmistamaan ettei saunomisesta ole sinulle haittaa. Kun teet saunavarauksen suostut tulemaan saunaan omalla riskillä ja omaa arviointikykyä käyttäen.